Mijn werk

Tekst en uitleg over mijn projecten.

Woordstorm

Livestream voor het jaarlijks poëziefestival van CC De Factorij.

Voor dit project was ik samen met mijn collega's verantwoordelijk voor zowel het uitschrijven van een draaiboek, als de technische uitvoering van het evenement. Samen hebben we gezocht naar een waardig online alternatief voor het festival dat normaal fysiek doorgaat.

Tijdens de voorbereidingen van dit project was ik voornamelijk verantwoordelijk voor het beheren van de vooraf opgenomen content en het animeren van het affichebeeld. Voor de op- en afbouw was ik bezig met de algemene technische coördinatie. Tijdens het evenement was ik verantwoordelijk voor de beeldregie.

Kortom was Woordstorm '21 een interessante en bovenal leerrijke ervaring.

Kamishibai vertelling

Interactief voorleesmoment voor kleuters.

Zowel livestream via YouTube als interactie met kinderen via een conference call.

Winterwonder

Van concept tot uitvoering. Licht, video en webdevelopment.

Winterwonder was een project van CC De Factorij waarbij het cultuurcentrum warmte wilde brengen in donkere dagen. Hiervoor werden in Zaventem en alle deelgemeentes lichtinstallaties gezet. De locatie in Zaventem was het cultuurcentrum zelf. Hier hebben we als extraatje projectie voorzien van ingezonden tekstberichtjes door de bewonders.

Voor dat laatste heb ik het systeem uitgedacht en uitgewerkt. Van de webinterface met een live voorbeeld, tot de administratieve kant achter dit systeem. Bovendien was ik grotendeels verantwoordelijk voor de logistieke kant achter dit verhaal. Zo heb ik alles geregeld in verband met huur en verderling van het materiaal, planning van de op- en afbouw.

Zomer 2020

Corona-vrije filmvertoningen en concerten in CC De Factorij.

In de zomer van 2020, in volle Corona-periode, was ik mee verantwoordelijk voor de technische planning en uitwerking van een aantal filmvertoningen en concertjes.

Dit met als alternatieve locatie de laad- en loszone van het cultuurcentrum.

Murmur

Op tournee met een technisch uitdagende kindervoorstelling.

Murmur is een voorstelling van Grensgeval, in samenwerking met Aifoon. Samen hebben ze een prachtige circusvoorstelling gemaakt voor kinderen. De voorstelling combineert de sierlijke bewegingen van de acrobaat met de prachtige geluidscomposities van Stijn Dickel.

Voor deze voorstelling ben ik tourend technieker. Een week voor de première werd ik deel van het team. Sindsdien ben ik samen met technieker Rinus Samyn verantwoordlijk voor het optimaliseren van deze tour.

Deze voorstelling heeft als technische uitdaging dat er gewerkt wordt met 22 draadloos gestuurde luidsprekers. Deze speakers zijn ontwikkeld door Aifoon en worden aangestuurd via Wi-Fi en OSC.

Één van mijn bijdragen was het maken de van een QLab-file. In deze file heb ik zowel de licht-programmatie overgenomen van een Chamsys-file als de OSC-sturing van speakers verwerkt. Door deze aanpassing kon de voorstelling gedraaid worden op slechts één laptop.

Gemeenteraad Zaventem

Het uitdenken van een zo efficiënt mogelijke maandelijkse streaming-setup in een polyvalente ruimte.

Red Alert
CC De Factorij

Lichtonwerp en uitvoering.

Musical Zaventem

Lichtonwerp en uitvoering.